Jenson Button wijst de geruchten over een mogelijke overstap naar Ferrari resoluut van de hand. De Brit zou op het inmiddels beruchte lijstje van Ferrari staan als mogelijke vervanger van Felipe Massa.

In een interview met Autosprint kreeg Button onder andere de vraag of er contact is geweest tussen Ferrari en hemzelf. “Contact is er altijd”, aldus Button. “Ik zeg altijd: ‘hoi, hoe gaat het?’ als ik Stefano Domenicali zie. Maar wij weten allebei dat ik voor volgend jaar gewoon een contract met McLaren op zak heb. Ik begrijp ook niet waarom die geruchten zich juist op mij richten.”

“Ferrari heeft weliswaar een rijke historie en het is een team dat ontzettend veel heeft bereikt in de sport, maar hetzelfde geldt voor McLaren. Daarom is mijn huidige team voor mij ook het juiste team. Maar zeg nooit nooit.”

Wat vindt Button dan van de positie van Fernando Alonso binnen het Italiaanse team? “Het is een hele intelligente coureur en misschien dat ik in een andere wereld graag een keer met hem zou samenwerken. Het zal moeilijk zijn, maar het is altijd interessant om het op te nemen tegen iemand van zijn kaliber. Ik bewonder hem dan ook zoals ik bijvoorbeeld Alain Prost bewonderde. Beiden weten een goed team en een goede sfeer om hun heen te bouwen. Het is sneu voor Felipe Massa, maar volgens mij draait het bij Ferrari toch echt om Fernando”, besluit Button.