Voor Jenson Button stond de Grand Prix van Hongarije vooral in het teken van filerijden: de Engelsman bezocht de pits namelijk drie keer en kwam daarna telkens in het verkeer terecht.

Button en McLaren besloten gedurende de race om van een tweestopstrategie over te stappen op drie pitstops, maar dat bracht Button niet het gewenste resultaat.

“Na de eerste stop reed ik nog vlak achter de leiders, maar daarna besloten we toch maar voor drie stops te gaan en na beide volgende pitstops kwam ik telkens in het verkeer terecht en verloor ik veel terrein”, verhaalt de uiteindelijke nummer zes.

“De jongens die voor me op de baan reden, waren namelijk minder snel onderweg dan de jongens die verder vooraan reden en waarmee ik in werkelijkheid aan het racen was, maar ik verloor dus telkens tijd omdat ik klem zat in het verkeer”, vertelt de coureur die onder meer lang vast zat achter Bruno Senna.

“Hoe het komt dat ik geen één keer op een vrije baan terecht kwam en ook telkens relatief vroeg naar binnen werd geroepen, weet ik niet, maar het zorgde ervoor dat ik geen kans had om met de jongens uit de topvijf te vechten. Het was dus geen al te beste dag voor me en ik ben teleurgesteld met dit resultaat.”

Foto: Button achtervolgt Senna. © Racepictures.