#Button: ‘In Monaco winnen met een McLaren is iets bijzonders’

21-05-2012 | Door: Jan van der Burgt
Beide McLaren-coureurs kijken vol verwachting uit naar het aankomende raceweekend in Monaco. Ze hebben er allebei al eens weten te winnen en willen dat kunstje graag herhalen.

Lewis Hamilton wist in 2008 te zegevieren, uiteraard voor McLaren. Toch is zijn voornaamste doel dit weekeinde om punten te scoren. “Natuurlijk moet je strijden voor de overwinning, maar dit seizoen kan het consequent scoren van punten voldoende zijn voor de wereldtitel. Ik heb dit jaar elke race punten gescoord en ik wil dat rijtje graag voortzetten.”

“De straten van Monaco zijn echt geweldig om doorheen te rijden”, legt Hamilton uit. “De acceleratie ligt zo hoog en de muren staan zo dichtbij, de sensatie van het rijden op hoge snelheid is in Monaco nog groter dan ergens anders. Je mag geen fouten maken, die worden onherroepelijk afgestraft. En dat maakt het wel zo spannend.”

Ook Jenson Button is een groot fan van het stratencircuit, waar hij in 2009 voor Brawn GP de overwinning voor zich opeiste. Dat wil hij met McLaren graag herhalen. “In Monaco rijden is voor iedereen speciaal. Iedereen wil hier winnen, dat geeft zo veel voldoening. Grote namen hebben hier al voor McLaren gewonnen. Ik zou me graag bij dat rijtje voegen.”

“Vorig jaar verloren we de overwinning buiten onze schuld om, terwijl de auto perfect aanvoelde. Ik heb dus nog wat recht te zetten. Ik denk niet dat de auto van nu heel erg goed bij het circuit past, maar tegelijkertijd ben ik er van overtuigd dat we enkele balansproblemen op hebben gelost. We rijden dit weekend voor het eerst met de super zachte banden, dat maakt het allemaal nog interessanter”, besluit de voormalig wereldkampioen.


Er zijn weer twee topevenementen te boeken bij Ticket+Travel! Bestel nu snel om de Formule 1-testdagen in Barcelona of de 24 Uur van Le Mans bij te wonen. Lees meer...
REACTIES