Jenson Button eindigde de kwalificatie als derde. De McLaren-coureur gaf ruim vier tienden toe op Sebastian Vettel, die pole pakte. “Ik heb geen idee waar we die vier tienden vandaan moesten toveren.”

Het wordt een lastige kluif voor hem om net als in 2011 te winnen. Om het extra lastig te maken heeft hij een positiestraf gekregen voor een versnellingsbakwissel. “Dat doet een beetje pijn, ja”, vertelde Button in de persconferentie na afloop, die wel een aantal positieve dingetjes kon ontdekken.

“Het ging goed. Vanochtend ook. Ik ben blij met de verbeteringen”, aldus de wereldkampioen van 2009. “Ik reed twee erg goede ronden in de laatste kwalificatie. Het ging prima. Dit circuit blijft gaaf met weinig brandstof en nieuw rubber. Ik heb vandaag veel plezier gehad.”

Dat toverde hij niet om tot een snellere tijd. “We zijn niet snel genoeg. Ik weet niet waar we die vier tienden verschil vandaan moesten toveren”, aldus Button, die morgen als achtste start. “Dit was een goede kwalificatie maar het is echt balen dat ik morgen als achtste start.”

“Het wordt een lastig verhaal om voor de overwinning te vechten. Zeg nooit nooit. We hebben een goede auto voor de race.”