Jenson Button heeft in het laatste weekend van het seizoen het kwalificatieduel met Kevin Magnussen in zijn voordeel beslist. De Brit was dit jaar tien keer de betere van de twee, de Deen negen keer.

Jenson Button trok aan het langste eind door het het Yas Marina Circuit zijn McLaren naar de achtste tijd te sturen. De wereldkampioen van 2009 had echter op iets meer gehoopt: “Ik dacht dat de zesde plaats een realisitsch doel was, maar aan het einde van de rit kwamen we zeven honderdsten tekort. Als de temperaturen op het circuit dalen, weet je dat je grip gaat verliezen, maar het is altijd gokken of dat voornamelijk aan de voor -of achterkant gebeurt. Ik blokkeerde in mijn laatste rondje mijn wiel rechtsvoor, atypisch bij het aanremmen van een linkerbocht. Het geeft maar aan dat de balans van de auto op dat moment niet goed was.”

“Vooruitblikkend op morgen, ik heb geen idee hoe onze racesnelheid zal zijn, aangezien ik op vrijdag maar weinig heb gereden, maar ik heb mezelf ten doel gesteld morgen vooral te gaan genieten. Ik zal als altijd mijn best gaan doen.”

Kevin Magnussen
De jonge Deen kijkt een beetje beteuterd terug op zijn kwalificatie. Hij kwam niet verder dan Q2, hetgeen in zijn ogen kwam door een gebrek aan grip aan de achterzijde van zijn bolide: “Er was ook wel wat verkeer, maar dat mocht geen naam hebben. Ik had gewoon te weinig grip. Dat voelde wat dat betreft gisteren beter aan.”

“Ik ben er echter van overtuigd dat er niks mis is met onze racesnelheid, met name op hardste van de twee bandencompounds. Ik wil er gewoon het beste van maken en zoveel mogelijk punten mee naar huis nemen.”