Gebrek aan toewijding kan Jenson Button niet verweten worden. Zijn streven om wereldkampioen te worden heeft hem al zoveel geld gekost, dat hij zo langzamerhand de tel kwijt is. Afgelopen weekend werd bekend dat hij het komende jaar nog eens miljoenen euro inlevert.Button wil koste wat kost de titel winnen en denkt dat te kunnen doen met de hulp van Ross Brawn, die bekendstaat om zijn goede staat van dienst als technisch directeur. Brawn is momenteel verwikkeld in de overname van Honda en Button is vastberaden zijn steentje daaraan bij te dragen.

De Britse krant The Times meldt dat hij de helft (zes miljoen euro) van zijn salaris opgeeft en afziet van bonussen (in het meest gunstige geval nog eens zes miljoen euro). Hij betaalt zijn eigen reiskosten en de kosten en het loon van zijn fysiotherapeut en persoonlijke assistent. Daarnaast is hij voornemens alle kosten te blijven betalen voor zijn vader John, die hem bijna elke race vergezelt.

Een vervelend gevolg van de overname is dat er waarschijnlijk tweehonderd banen geschrapt moeten worden. Button heeft de zekerheid van een meerjarig contract, maar wilde niet werkeloos toekijken bij de management buy-out.

Achter de schermen wordt er hard aan een oplossing gewerkt. Zo zijn er al een aantal websites geregistreerd voor Brawn Racing. Dat is gebeurd op naam van Caroline McGrory, de juridisch adviseur van het team. Onze Engelse medewerker Adam Cooper weet echter te melden dat Brawn Sport de nieuwe naam wordt.

LV