Amerika is geen Rusland voor McLaren. Het team dat in Sotsji haar op één na beste resultaat van het jaar behaalde, zit er in Austin minder goed bij, denkt coureur Jenson Button.

“We hebben een paar weken geleden in Japan iets gevonden waarmee we ook daarna in Sotsji erg snel waren, maar ik denk niet dat we hier weer zo snel zullen zijn en een vierde plek zoals in Rusland zit er dan ook niet in”, voorspelt Button in gesprek met Crash.net.

Button, in de vrijdagtrainingen goed voor een derde en negende klassering, denkt desondanks wel dat McLaren qua punten een goed weekend kan hebben. “Dat ik een gridstraf van vijf plekken moet inlossen voor het wisselen van mijn versnellingsbak maakt dat er overigens niet makkelijker op, maar ik denk alsnog dat we een flinke hoeveelheid punten kunnen scoren”, klinkt het toch redelijk zelfverzekerd.

Buttons teamgenoot Kevin Magnussen was in de eerste training goed voor een vijfde tijd, waarna een achtste plek zijn deel was in de tweede sessie. Het Circuit of the Americas is nieuw voor hem, maar Magnussen vertelt aan het Deense Ekstra Bladet dat het best een normale dag voor hem was.

“De auto voelde wel oké. We waren relatief gezien sneller op de hardere banden dan de zachtere compound, dus dat is iets om na te kijken. Als we daar uitkomen, dan denk ik wel dat we in de kwalificatie nog wat sterker voor de dag kunnen komen.”