Jenson Button start morgen als achtste en Sergio Pérez als twaalfde. Nee, McLaren heeft het lek nog niet boven. Al kan een gewaagde strategie van Button wellicht wonderen doen.

De Engelsman reed in de derde kwalificatie een langzaam rondje. Hierdoor start hij voor Sebastian Vettel en Nico Hülkenberg, die geen tijd klokten. Button reed dat rondje, van ruim twee minuten, op harde banden; waar hij morgen dus ook de race op start.

“Ons doel was om de snelste van het stel dat op harde banden reed te zijn”, zegt de McLaren-coureur. “Dat is ons gelukt. We moeten roeien met de riemen die we hebben en dat hebben we optimaal gedaan. We kunnen toch blij zijn met ons kwalificatieresultaat. Niet dat we de snelheid van de snelsten kunnen evenaren, maar de zevende tijd in de tweede sessie bracht voldoening.”

“Iedereen voor mij start de race op versleten zachte banden. Ik denk dat dat proces alleen maar sneller gaat als iedereen op volle tanks rijdt. Dat bleek gisteren wel tijdens de vrije trainingen. Het wordt dus echt een boeiende wedstrijd. Ik verwacht dat er in de eerste tien ronden veel gaat gebeuren. Hopelijk start ik goed en heb ik weinig last van anderen.”

Pérez moest na de tweede kwalificatie afhaken. “Tot nu toe is het een lastig weekend. Ik hoorde echt thuis in de derde kwalificatie, maar ik verbeterde mijzelf in de tweede sessie minder goed dan anderen”, aldus de Mexicaan. “Frustrerend: de opwarmronde was niet ideaal en vervolgens was het lastig een goed rondje te rijden.”

“De banden zijn listig en onvoorspelbaar. Dat geldt voor iedereen. Het wordt voor iedereen een zware Grand Prix. Veel zal afhangen van de strategie. Punten behoren absoluut tot de mogelijkheden.”