Jenson Button heeft de goede start van het seizoen van Honda in Barcelona een passend vervolg gegeven door de eerste punten van het jaar te scoren. De Brit eindigde als zesde en mocht drie punten bijschrijven.De Honda RA108 deed het in de eerste drie races al verrassend goed en ook de nieuwe onderdelen, recent geïntroduceerd tijdens een test, lijken te werken. Button kon er in ieder geval goed mee uit de voeten.

Geholpen door een aantal uitvallers finishte de als dertiende gestarte Brit als zesde. En belangrijker nog, slechts vier coureurs realiseerden tijdens de race een snellere rondetijd. ,,Vooral de laatste stint op harde banden ging prima”, verklaart Button tegen ITV.

,,Ik denk dat we veel kunnen leren van deze race, want dit was pas het eerste Grand Prix-weekend waarin we met de nieuwe aerodynamica reden.” Volgens Button is dit een eerste teken dat het de goede kant opgaat met Honda. ,,Maar Ferrari en McLaren zijn voorlopig nog ver weg, dat kost tijd.”

Wat de Honda-coureur vooral positief vindt, is dat oplossingen die in de windtunnel goede resultaten opleveren ook op het circuit blijken te werken. ,,Dat was vorig jaar wel anders”, weet hij nog. ,,Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en ieder race een stap vooruit zetten.”

,,De kwalificatie ging nog niet zo goed, maar nu we zoveel hebben geleerd moet dat volgende keer beter gaan. Ik zie het zonnig in voor de toekomst.”

KVN