Jenson Button en zijn McLaren-team stappen vol goede moed in het vliegtuig naar Japan. Niet alleen kunnen ze bogen op een auto die het de laatste races steeds beter lijkt te gaan doen; Button is ook dol op de Aziatische eilandstaat.

De Britse oud-wereldkampioen heeft aardig wat raakvlakken met Japan. Niet op de laatste plaats zijn vriendin, die een Japanse moeder heeft. Maar ook het Japanse teken voor ‘Nummer Een’, dat hij op zijn enkel getatoeëerd heeft en het speciale Japanse helmdesign waarmee hij vorig jaar op Suzuka reed. “Japan is een heel speciale plaats, en mijn overwinning in 2011 is een persoonlijk hoogtepunt”, verduidelijkt Button.

“Suzuka is één van de beste banen waar we op rijden”, vervolgt Button zijn lofzang. “De Esses zijn in mijn optiek de gaafste bochtencombinatie ter wereld, en ze zijn totaal uniek. Omdat het zo’n listig hogesnelheidsparcours is, heb je optimale downforce, een goed ritme en diepe concentratie nodig om het maximale uit een rondje te halen.”

Het circuit levert een unieke uitdaging op wat betreft de afstelling van de auto, beaamt teambaas Éric Boullier. “De balans moet perfect zijn, dat is de sleutel tot succes. De engineer doen hun uiterste best, en ons doel is om verder te bouwen op de vooruitgang die we in Singapore hebben geboekt.” De Fransman hoopt op een resultaat dat representatiever is voor het huidige tempo van de McLarens dan het ene puntje dat de renstal meenam uit de stadstaat.

Magnussen

Voor Kevin Magnussen wordt het dit weekend zijn eerste Suzuka-ervaring. “Het is een legendarisch circuit, ik kan niet wachten!”, klinkt het enthousiast. “Ik verheug me op al die beroemde bochten waar je altijd van alles over hoort: de Esses, de Degners, de Spoon Curve en de 130R. Het lijkt me een moeilijk circuit, waar inhalen niet eenvoudig zal zijn.”

De Deen hoopt dat hij het dit keer minder voor de kiezen zal krijgen dan in Singapore, waar door een defect de temperatuur in zijn cockpit huizenhoog opliep. “Ik hoop dat de omstandigheden dit keer wat makkelijker zullen zijn! We hadden daar echt meer verdiend, maar ik heb er vertrouwen in dat we dit weekend goed kunnen beginnen, om de verbeteringen van afgelopen races voort te zetten.”