Jenson Button gaat er vanuit dat hij tijdens de volgende race, op Silverstone in zijn thuisland Engeland, sterker voor de dag zal komen dan tijdens de laatste paar races, aangezien het een snel circuit is.

“Silverstone is een snel circuit en dat is nou juist waar onze kracht ligt”, vertelt Button aan de Engelse pers. “Het is dus een baan waarop wij goed kunnen presteren, mits we de schade beperkt weten te houden in de paar langzame bochten die er tegenwoordig ook zijn.”

“Waarom we op langzame baandelen zoveel tijd verliezen, weten we nog steeds niet, maar ik verwacht hoe dan ook dat we in Silverstone minder last zullen hebben van de problemen met de rembalans die ons de laatste paar races zo teisteren, aangezien het een circuit is waarop je niet vaak hard hoeft te remmen.”

Ondanks zijn (gematigde) positivisme houdt Button er echter rekening mee dat ook het team van Red Bull sterk zal zijn op Engelse bodem. “Zij waren echt razendsnel in Valencia, dus we zullen aan de bak moeten om ze bij te halen”, weet de Engelsman, die ook de rest van de concurrentie niet wil uitvlakken: “Red Bull kwam in Valencia al met een flink verbeterde auto aan de start, maar veel andere teams komen pas in Engeland met grote updates.”

Door zijn reeks van matige races is Button overigens afgezakt naar de achtste plek in het kampioenschap, maar daar maakt hij zich niet al te druk om. “Mijn achterstand op kampioenschapsleider Fernando Alonso is nu weliswaar groter dan het aantal punten dat ik heb verzameld, maar aangezien er nog twaalf races te gaan zijn is het alsnog geen heel groot gat. Mijn kansen zijn nog niet verkeken”, aldus Button, die 49 punten tegenover de 111 van Alonso zet.