Jenson Button heeft het vertrouwen in Honda weer helemaal hervonden. Met de komst van Ross Brawn als nieuwe teambaas, verwacht Button dat het team grote sprongen voorwaarts zal maken en dat zelfs te wereldtitel in zicht is.Het seizoen van 2007 was voor Honda niet een om over naar huis te schrijven. De auto liet zowel Button als teamgenoot Rubens Barrichello te vaak in de steek en de frustraties stapelden zich gedurende het jaar op.

Inmiddels is Ross Brawn, voormalig strategisch brein bij Ferrari, naar Honda gekomen om te proberen het team weer op de rails te krijgen. Button is zo enthousiast over de komst van Brawn en de ontwikkeling bij Honda, dat hij zijn team een grote toekomst voorspelt.

,,Ik ben zo blij dat we Ross hebben”, verklaarde Button op de Autosport International show. ,,Toen hij voor het eerst bij het team binnen stapte, kreeg hij het grootste applaus dat ik ooit gezien had.”

Button geeft toe dat Brawn waarschijnlijk niet in zijn eentje voor een ommekeer bij Honda kan zorgen, maar volgens de Engelsman is de sfeer en motivatie bij het team er wel beter op geworden. ,,Hij (Brawn, red.) paste zich sneller aan dan we verwachtten en hij heeft nu al voor andere manier van werken binnen het team gezorgd”, aldus Button.

Het hervonden enthousiasme zou Honda volgens Button dichter bij de top moeten brengen. Button: ,,Ik denk dat we in 2008 al flink in de buurt zullen komen en in 2009 zouden we om de wereldtitel moeten strijden. Als we met een goede auto op die positie terecht kunnen komen, dan zal het team ook het kampioenschap winnen. We zijn nu erg sterk.”

Button beweert dat het slechte seizoen van 2007 niet eens zo dramatisch was voor Honda. ,,Het klinkt misschien stom, maar als we een redelijk jaar gehad hadden, waren we misschien op dezelfde weg doorgegaan”, legt hij uit.

,,Na zo een slecht jaar realiseerden wij ons dat we iets moesten veranderen en dat hebben we gedaan. Ik kijk uit naar de toekomst met Honda”, aldus Button.

Honda zal eind januari de nieuwe auto presenteren.

LP