Of het een realistisch plan is, valt moeilijk te zeggen, maar McLaren-coureur Jenson Button staat in ieder geval achter Bernie Ecclestone’s idee om een race te houden in Londen. Sterker nog, de Engelsman wil pas met pensioen gaan nadat hij een kans heeft gehad om in de straten van ‘zijn’ hoofdstad te racen.

Ecclestone presenteerde in juni een plan om in de toekomst een stratenrace in de Engelse hoofdstad te houden, waarbij onder meer (toeristische) locaties als Buckingham Palace, Trafalger Square en Piccadilly Circus te zien zijn.

Of het plan haalbaar is, is nog maar zeer de vraag, en daar wordt binnen Formule 1-kringen dan ook zeer aan getwijfeld, maar McLaren-coureur Button staat er in ieder geval achter: “Ik vind het echt een geweldig idee”, verklaart de nu 32-jarige wereldkampioen van 2009 in interview met The Daily Mail.

“Het lijkt me geweldig om langs de Big Ben of Trafalger Square te scheuren”, vervolgt Button. “Het is één van de dingen die ik echt heel graag nog wil doen voordat ik met pensioen ga. Wat me bovendien helemaal geweldig lijkt, is om een Grand Prix in Londen te winnen en gelijk daarna mijn helm aan de wilgen te hangen. Dat zou echt de beste manier zijn om mijn pensioen in te luiden”, stelt de coureur die in ieder geval nog tot en met 2014 voor McLaren zal uitkomen.

Hoewel hij in het midden laat of hij tegen die tijd ook daadwerkelijk verwacht met pensioen te gaan, weet Button al wel wat hij gaat doen als het zover is. “Ik zou er weinig plezier uit halen alleen maar op mijn boot te liggen zonnen, net zoals ik niet het type ben om mezelf op TV voor gek te zetten als celebrity of als Formule 1-verslaggever. Ik blijf liever druk bezig met het doen van triatlons, terwijl ik me er daarnaast op wil richten jonge coureurs te begeleiden en coachen”, aldus Button, die al een bureau heeft opgericht om dat laatste te doen.