Het GP2-team Arden is nog Hollandser geworden. Begin januari werd Trust International van Michel Perridon al titelsponsor, gisteravond kwamen daar nog twee Nederlandse sponsors bij. Plus, zoals verwacht, Yelmer Buurman als coureur.Het stoeltje voor de 20-jarige Buurman zat er al aan te komen. Afgelopen weekend reed hij in Dubai, waar de GP2-teams zich voorbereidden op de Asia Series, een overtuigende test voor het team.

Arden zal in Azië met Sébastien Buemi, testcoureur van Red Bull, en Adam Khan rijden. Buurman neemt vanaf de laatste race het stokje over van Khan en blijft daarna rijden in het reguliere GP2-kampioenschap, dat op 26 april begint.

Buurman tekende een contract voor twee jaar, tot genoegen van teambaas Christian Horner. ,,Met belangstelling heb ik zijn vorderingen in de Europese Formule 3 gevolgd. Ik ben er zeker van dat Yelmer uit kan zien naar een sterk seizoen in de GP2”, zei Horner. Buurman werd afgelopen seizoen zesde in die Formule 3 Euroseries. Zijn nieuwe teammaat Buemi werd tweede.

De Nederlandse coureur verwacht zelf veel van zijn tijd bij Arden. ,,Het is een beroemd team met een grote staat van dienst en veel fans in Nederland. Ik zal erg teleurgesteld zijn als we niet regelmatig op het podium staan in 2008.”

De Nederlandse bedrijven Riwal en Argos Oil maakten het Hollandse feestjes compleet door sponsorovereenkomsten te sluiten voor respectievelijk drie en één jaar.

JK