Officieel is zijn contract nog niet bevestigd, maar het heeft er alle schijn van dat Yelmer Buurman voor Arden het Europees kampioenschap in de GP2 gaat rijden. Momenteel testen alle teams in Dubai in voorbereiding op de eerste race van de GP2 Asia Series. Voor die serie staan vijf raceweekends gepland. Arden heeft reeds bevestigd dat de auto’s bestuurd zullen worden door Sebastien Buemi en Adam Khan, waarbij de laatste alleen voor de Asia Series gecontracteerd is en Buemi ook in het reguliere GP2-kampioenschap uitkomt.

De Pakistaan Khan kwam dit weekend in actie op het Nieuw-Zeelandse Taupo, waar de A1GP neerstreek. Zijn plek bij Arden werd tijdens de voorbereidende test dus ingenomen door Buurman. Arden noch Buurman willen bevestigen dat dit betekent dat de Nederlander het vacante plekje mag gebruiken om zich voor te bereiden op een seizoen GP2 bij het Britse team, dat onlangs in Trust een Nederlandse aandeelhouder kreeg.

Aangezien A1 team Pakistan geen reserverijder heeft, lijkt het meest voor de hand liggende scenario dat Khan toestemming heeft gekregen om de GP2-test over te slaan. Hij heeft deze week nog twee gelegenheden om alsnog aan de GP2-auto te wennen.

Voor Buurman is de testervaring overigens zeer relatief. In het reguliere GP2-kampioenschap, dat op 26 april in Barcelona begint, wordt immers gebruikgemaakt van een gloednieuwe auto die nog niet bij de teams is afgeleverd. Desondanks liet Buurman dit weekend zien dat hij geacht moet worden om mee te kunnen in de GP2. De coureur uit Ubbergen reed zichzelf al op de tweede testdag in de toptien.

MB