Yelmer Buurman heeft tijdens het laatste weekend van de Formule 3-Euroseries een knappe derde plaats gepakt. De coureur van Manor Motorsport heeft daarmee het seizoen op de zesde plaats afgesloten.Buurman kreeg het vlak na de start van de eerste race aan de stok met de Japanner Kamui Kobayashi, maar wist de aanval af te slaan. Daarna kon Buurman consolideren, want ASM-coureurs Nico Hülkenberg en Romain Grosjean waren, zoals al het hele seizoen, niet bij te houden. Buurman eindigde derhalve als derde, op drie seconden van winnaar Hülkenberg.

De tweede race begon minder goed. Vanaf de zesde positie kwam Buurman slecht weg, waardoor Grosjean en Hülkenberg hem voorbijgingen. Hoewel de Duitser in de eerste race nog te snel was, kon Buurman hem even later weer passeren. Ook Kobayashi, Yann Clairay en Dani Clos zagen Buurman even later langszij komen. Het podium bleef net buiten bereik en dus eindigde Buurman als vierde, achter Buemi, Mortara en Grosjean.

,,Ik weet zeker dat ik, als de race nog een paar ronden langer had geduurd, weer op het podium zou zijn gekomen”, vertelde Yelmer na afloop. ,,Op dat moment was ik namelijk verreweg de snelste op de baan. Nou ja, ik heb vier plaatsen goedgemaakt en dat is ook niet verkeerd in zo’n sterk veld.”

MB