De organisatie achter de Grand Prix van Canada is met de Formule 1 in gesprek over een nieuw contract dat de toekomst van de race op het Circuit Gilles Villeneuve tot en met 2024 moet garanderen.

In gesprek met ESPNF1 vertelt racepromotor Francois Dumontier dat er onderhandelingen gaande zijn om het huidige, na 2014 aflopende contract, daarna voor een periode van tien jaar vast te leggen: “We zijn in overleg om de race van 2015 tot en met 2024 in Montréal te blijven houden”, verklaart hij.

Volgens Dumontier zijn de gesprekken al enige tijd gaande en is de kans groot dat er binnen een paar weken handtekeneningen onder het nieuwe, tienjarige contract, gezet kunnen worden.

Dat het dit keer om een deal gaat met een duur van tien jaar, is iets nieuws voor Dumontier en de rest van de organisatie, maar een langere overeenkomst heeft volgens Dumontier veel voordelen. “Dit is het langste contract dat ons ooit is aangeboden door de Formule 1, want voorheen hadden we altijd deals voor vijf jaar, maar alle nieuwe overeenkomsten tussen de Formule 1 en circuits lopen tien jaar.”

“Een contract dat zo lang loopt, geeft ons echter de kans om aan de lange termijn te denken en het circuit te verbeteren door erin te investeren. Wat dat betreft komt een langere overeenkomst ons dus prima uit”, vertelt Dumontier.

Dumontier denkt overigens dat er meerdere redenen zijn dat de Formule 1 een langlopend contract wil afsluiten: “Ik denk dat het aan de ene kant te maken heeft met het feit dat ze goede races – zoals Canada, waar de coureurs en teams graag komen en de tribunes altijd vol zitten – willen behouden, terwijl dit soort overeenkomsten aan de andere kant belangrijk zijn voor de beursgang van de sport.”