Kamui Kobayashi deed in de race wat hij in de kwalificatie ook al deed, namelijk Max Chilton achter zich laten. Daarmee lijkt Caterham weliswaar weer aan te klampen bij Marussia, maar Jules Bianchi bleek buiten bereik.

Kamui Kobayashi kwam bij de start korstondig vóór Jules Bianchi terecht, nadat de rood-zwarte bolide moeilijk van zijn plek kwam. Na de safetycarfase kwam de Fransman echter weer langszij om gestaag weg te rijden bij de Japanner. Een goede pitstop hielp Kobayashi uiteindelijk nog voor Max Chilton.

“Ik reed daarna langzaam maar zeker weg bij Chilton”, doet Kobayashi zijn verhaal. “Toen Sutil zijn Sauber op het rechte stuk parkeerde, stopten we nog eens om naar de supersofts te wisselen om daarop de race uit te rijden. Uiteindelijk was de zestiende plaats het maximaal haalbare, aangezien we geen moment in staat bleken om het Jules Bianchi moeilijk te maken.”

Marcus Ericsson bracht zijn Caterham in laatste positie over de meet. De Zweed stond naar eigen zeggen voor aanvangen van de race al voor een moeilijke opgave: “Ik moest de race vanuit de pits starten. Niet ideaal, maar dat werd gelukkig teniet gedaan door de safetycarfase. Ik moest echter nog een stop-and-go penalty uitzitten vanwege het negeren van de nachtklok na problemen met de motor. Zodoende reed ik de hele race achter de feiten aan.”