Na al drie races op rij de andere achterhoedeteams te hebben verslagen, hoopt Caterham er ook dit weekend met coureurs Marcus Ericsson en Kamui Kobayashi weer goed bij te zitten. Het vertrouwen is in ieder geval aanwezig.

“We arriveren in Rusland na drie hele positieve races, en onze updates werken ook beter dan we hadden verwacht”, zegt teambaas Manfredi Ravetto. “Het team werkt harder dan ooit, laten we hopen dat we voort kunnen borduren op onze goede reeks.”

“Kamui had geen al te gelukkige race in Japan, maar op een nieuw circuit dat nog niemand kent, zijn de kansen veel meer gelijk en kan hij het verschil maken”, verwacht de Italiaan. “Marcus’ tweede seizoenshelft verloopt tot nu toe gesmeerd, hij heeft zichzelf echt verbeterd”, vervolgt Ravetto. “We zijn benieuwd wat hij in Rusland kan doen, want het circuit ziet eruit alsof het hem wel ligt.”

Kobayashi en Ericsson

Kamui Kobayashi vindt het altijd leuk om op nieuwe circuits te rijden, en heeft het parcours dit keer op een bijzondere manier verkend. “Vorige week in Japan heb ik een paar rondjes in Sotsji kunnen rijden in de nieuwe Formule 1-game. Ondanks dat het een spelletje was, leek het een interessant circuit door de mengelmoes van krappe bochten en snelle stukken.”

Teamgenoot Marcus Ericsson voelt zich dit seizoen prima in zijn nopjes op stratencircuits. “In Monaco evenaarde ik het beste resultaat van het team, en in Singapore reed ik de beste race uit mijn carrière. Sotsji ziet er uit als een stratencircuit, dus hopelijk kan deze race straks ook in dat rijtje.”

In de eerste vrije training mag Roberto Merhi weer in actie komen bij Caterham, en hij bewaart goede herinneringen aan Rusland. “In juli won ik de Formule Renault 3.5-race in Moskou. Sotsji ziet er erg leuk uit om te rijden, ik ben benieuwd hoe het zal zijn. Ik voel me inmiddels prima op mijn gemak in de auto.”