Als het aan Caterham ligt, rijdt Marcus Ericsson ook in 2015 voor het team uit Leafield. De nieuwe teambaas Manredi Ravetto wil graag verder met de Zweedse rookie.

In interview met Autosport is Ravetto, die bij Caterham het stokje overnam als teambaas na het snelle vertrek van Christijan Albers, lovend over Ericssons prestatie in Singapore – ‘hij reed er zijn beste race van het jaar en deed het fantastisch door de Marussia’s achter zich te houden’ – en ontwikkeling in het algemeen, waarbij hij aangeeft Ericsson graag te willen behouden voor 2015.

“Onze deuren staan voor hem open voor volgend jaar”, meldt Ravetto. “We hebben in hem geïnvesteerd door hem als rookie te strikken en zouden hem heel graag behouden zodat we daar de vruchten van kunnen plukken.”

“Het zou ook zuur zijn als, nadat wij hem de kans hebben gegeven zich te ontwikkelen, een ander team daar van profiteert. We zijn daarom ook al in gesprek met Ericssons management en de partijen die zijn carrière financieel ondersteunen.”

Ericsson zelf gaf op zijn beurt eerder deze week aan op termijn de ambitie te hebben voor een groter team uit te komen, maar een tweede jaar bij Caterham helemaal geen slecht idee te vinden. “Want continuïteit is ook erg belangrijk.”

Kobayashi
Waar Caterham het met Ericsson al over volgend jaar heeft, daar weet teamgenoot Kamui Kobayashi nog niet eens waar hij voor de rest van het seizoen – en zijn thuisrace van volgende week in Japan – aan toe is.

Ravetto benadrukt tegenover Autosport dat Kobayashi ‘onderdeel van de familie is’, maar moet toegeven dat het geven van een zitje aan de coureur die in financieel opzicht weinig kan bijdragen – zonder die reden specifiek te noemen – ‘helaas nogal moeilijk ligt’.

“We hebben geen haast met het bevestigen van Kobayashi voor Japan”, geeft Ravetto dan ook te verstaan. “Het is een gevoelige kwestie en niet iets dat ik in mijn eentje kan beslissen. Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen en veel verschillende mensen wier mening in acht genomen moet worden.”