Het team van Marussia heeft de Engelsman Max Chilton en Indonesiër Rio Haryanto aangewezen als deelnemers voor de rookietest die het komende donderdag en vrijdag op Silverstone zal afwerken.

Marussia heeft er – net als HRT en Williams – voor verkozen de rookietest deze week af te werken op het circuit van Silverstone, en dus niet aan het eind van het jaar in Abu Dhabi of een andere locatie.

HRT maakte eerder al bekend dat het de Chinees Ma Qing Hua zijn eerste Formule 1-kilometers te laten maken tijdens deze variant van de Young Driver Test, terwijl Williams met haar vaste testrijder Valtteri Bottas zal aantreden.

Marussia – dat vorige week haar testrijder Maria de Villota ernstig gewond zag raken tijdens een rechtelijntest – kiest dus voor Haryanto en Chilton, die niet geheel ontoevallig in de GP2 uitkomen voor het team van Carlin, waarmee Marussia een samenwerkingsverband heeft.

Zowel voor Haryanto als Chilton wordt het de tweede keer dat ze aan een rookietest mogen meedoen. Chilton deed eind vorig jaar namens Force India aan de Young Driver Test mee, terwijl Haryanto in 2010 voor Marussia’s voorloper Virgin aantrad tijdens de rookietest (zie foto).