#Chilton: 'Heb nog geen contract met Marussia'

02-10-2012 | Door: Daan de Geus
Volgens Motorsport-Total is het zo goed als zeker dat Max Chilton volgend jaar een racezitje krijgt bij Marussia, maar de Engelsman zelf ontkent dit: "Ik weet nog niet of de keuze wel op mij valt."

Motorsport-Total bericht dat het uit betrouwbare bron vanuit het Marussia-team vernomen heeft dat Chilton volgend seizoen het plekje van Charles Pic zal innemen en de teamgenoot van vaste kracht Timo Glock wordt, maar Chilton - die onlangs voor de rest van dit jaar tot test- en reserverijder van Marussia benoemd is - heeft op zijn beurt aangegeven dat hij nog geen zekerheid heeft voor 2013.

"Ik geloof inderdaad dat er voor volgend jaar nog een plekje vrij is bij Marussia, maar ik heb nog geen indicatie gekregen of signalen opgevangen waaruit blijkt dat dit naar mij gaat", zo vertelt hij aan ESPNF1.

"Ik weet dat er onderhandeld wordt over het stoeltje, maar de focus van Marussia ligt momenteel bij het vasthouden van de tiende plaats in het constructeurskampioenschap", legt Chilton uit.

"Wat er uiteindelijk uit de onderhandelingen komt rollen, is nog afwachten", meent Chilton, die weet dat er nog meer gegadigden zijn voor het zitje naast Glock, maar desondanks in zijn eigen kansen gelooft: "Ik heb namelijk vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten en denk dat ik er klaar voor ben om de stap te maken."

Hoewel Chilton het dus ontkent, is de overeenkomst volgens Motorsport-Total al een zo goed als gedane zaak. "Er wordt nog over de sponsorbijdrage onderhandeld, maar dat moet wel goed komen", zo laat de anonieme bron van de Duitse publicatie weten.

Volgens de informatie van Motorsport-Total gaat Chilton zo rond de vijftien miljoen euro meebrengen, hetgeen strookt met eerdere berichtgeving van Autosport, waarin werd gesteld dat de Engelsman tussen de vijftien en twintig miljoen moet meenemen.

Chilton zelf gaat er verder overigens vanuit dat hij dit jaar al de kans krijgt om tijdens een raceweekend in actie te komen. "Hoewel het nog niet definitief is, is de kans groot dat ik tijdens de slotfase van het seizoen de kans krijg om aan een vrije training mee te doen. Als ik één keer in actie mag komen, zou dat al helemaal geweldig zijn, maar ik hoop uiteraard stiekem op meer."


Tags: marussia, chilton
Er zijn weer twee topevenementen te boeken bij Ticket+Travel! Bestel nu snel om de Formule 1-testdagen in Barcelona of de 24 Uur van Le Mans bij te wonen. Lees meer...
REACTIES