Max Chilton is aan zijn tweede seizoen voor het team van Marussia bezig en zou daar na afloop van 2014 graag nog een jaartje bij de Russisch-Engelse renstal aan vast plakken.

“Ik wil graag nog een jaar bij dit team blijven”, vertelt de 23-jarige Chilton aan het Britse Press Association Sport. “Natuurlijk zingen er in deze fase van het jaar veel geruchten rond en is het vaak afwachten wat er mogelijk is als de stoelendans tussen de jongens die verder vooraan het veld meedoen is afgelopen, want de rijdersmarkt is een soort domino, maar ik maak me geen zorgen”, benadrukt de Brit.

“Ik concentreer me voorlopig sowieso op het racen en ga pas later echt werk maken van het rondkrijgen van een deal”, vervolgt Chilton, die erop vertrouwt dat het wel goed komt tussen Marussia en hem aangezien hij voor zijn gevoel ‘genoeg goede races’ heeft gereden.

Zin in een overstap lijkt Chilton niet te hebben, temeer omdat hij denkt dat de toekomst er rooskleurig uitziet voor Marussia. “Zeker als we erin slagen Sauber voor te blijven in het WK, zouden we wel eens echt momentum kunnen opbouwen”, denkt hij.

“Financieel zou het team daar ook enorm mee geholpen zijn, want het geft ons de kans meer geld te stoppen in de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar, terwijl het de financiële kant van de onderhandelingen voor mij persoonlijk waarschijnlijk ook makkelijker maakt.”