HRT heeft geen updates gepland voor de volgende race in Silverstone. Toch heeft het testrijder Dani Clos ingedeeld voor de eerste vrije training.

HRT geeft er zoals gebruikelijk een positieve draai aan. “In Barcelona hadden we veel nieuwe onderdelen en lag daar de focus op”, aldus teambaas Luis Pérez-Sala over het vorige optreden van Clos. “Nu kan hij het meeste halen uit de gelegenheid. Bovendien kent hij de F112 al en heeft hij minder tijd nodig om te wennen.”

Clos kijkt ernaar uit. “Ik bewaar goede herinneringen aan Silverstone”, zegt hij. “In de GP2 heb ik er telkens het podium gehaald. HRT ontwikkelt zich goed en ik denk dat ik daar een bijdrage aan kan leveren. De omstandigheden zijn beter dan in Barcelona, waar ik vooral bezig was met aerotests. Nu krijg ik een nieuwe kans. Niet om mezelf te bewijzen, maar om het team te helpen.”

Narain Karthikeyan moet in de eerste vrije training zijn auto afstaan aan Clos. Ook de Indiër komt graag op Silverstone. “Ik heb er veel gereden in de lagere klasses”, vertelt hij. “Het is een van mijn favoriete circuits. Het nieuwe gedeelte ken ik echter niet, omdat ik er vorig jaar niet bij was, dus ik zal een paar ronden nodig hebben om dat onder de knie te krijgen.”

Pedro de la Rosa sluit zich bij zijn teamgenoten aan. “Silverstone is een prachtig, klassiek circuit”, aldus de Spanjaard. “Het is snel, met veel snelle bochten die elkaar opvolgen. Helaas is het niet het meest gunstige circuit voor onze auto, dus het zal nog zwaar worden. De baan vergt veel van de banden, dus strategie zal weer belangrijk zijn.”