Kimi Räikkönen blijft competitief met de Lotus. Na zijn podiumplaats in Duitsland, opende hij het GP-weekend in Hongarije met een tweede plaats in de tweede vrije training.

“Het was voor mij een normale vrijdag waar we de normale dingen deden om de auto zo snel mogelijk te krijgen”, aldus de Lotus-coureur. “We zijn tweede geworden en dat is mooi. Het lukt ons nu een aantal races op rij om de afstelling steeds te verbeteren en daar ben ik best blij mee.”

“We maken kleine verbeteringen. Dat doen we elke keer weer en daarom gaan we de juiste richting op. Het is nog maar vrijdag, maar hopelijk gaat het morgen ook goed”, besluit de wereldkampioen van 2007.

Romain Grosjean werd in dezelfde training negende, op acht tienden achterstand van zijn teamgenoot. “Niet de beste, maar ook niet de slechtste dag. De auto voelde niet aan zoals ik dat wil. Net als in Hockenheim”, aldus een teleurgestelde Grosjean. “Dat maakt het soms lastig. Ik ging wijd in de zevende bocht, waardoor ik de muur raakte.”

“Dat spijt mij enorm voor het team. Positief gezien; we weten nu wat we moeten verbeteren aan de afstelling. Hopelijk zorgt dat morgen voor verschil en heb ik het vertrouwen om meer uit de auto te halen. Dan komt de werkelijke snelheid van de auto naar boven.”