Nico Rosberg rijdt ook de volgende twee seizoenen voor Mercedes. Dat bericht de BBC, dat meldt dat de Duitser een nieuwe overeenkomst met het team heeft gesloten.

Rosberg rijdt al sinds 2010 voor Mercedes en gaat daar na het ondertekenen van een nieuwe overeenkomst tot en met minstens 2016 mee door, zo bericht de Britse staatsomroep op haar website.

Volgens de BBC liep Rosbergs bestaande deal na dit seizoen af, maar is het contract met twee jaar verlengd, hetgeen min of meer wordt bevestigd door een woordvoerder van Mercedes: “We hebben met onze beide coureurs een relatie voor de lange termijn.”

Hoewel de berichtgeving van de BBC impliceert dat Rosberg recentelijk zijn handtekening onder een nieuw akkoord met Mercedes heeft gezet, heeft de 28-jarige coureur dat volgens Auto, Motor und Sport al in het voorseizoen gedaan, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven.

Volgens de Duitse publicatie is het verder zo dat Rosbergs oorspronkelijke contract tot en met 2015 doorliep en hij en het team hun samenwerkingsverband voortijdig hebben opengebroken en met een jaar verlengd tot 2016.

Hoe het ook zij, lijkt het erop dat Rosberg en Mercedes nog meerdere jaren met elkaar verder gaan. Geruchten over de mogelijke overstap van andere coureurs naar het momenteel dominante Mercedes, kunnen daarmee dus de ijskast in.

Rosberg en Mercedes
Rosberg debuteerde in 2006 bij Williams in de Formule 1 en reed vier seizoenen voor dat team, alvorens in 2010 de overstap naar zijn huidige werkgever Mercedes te maken.

In dienst van Mercedes heeft Rosberg vier races gewonnen en tien verdere podiumplekken behaald. Dankzij één zege en vier tweede plaatsen in de eerste vijf races van 2014 staat hij momenteel tweede in het kampioenschap, achter teamgenoot Lewis Hamilton.