166,2 kilometer per uur. Harder is David Coulthard niet gegaan in zijn laatste Grand Prix. De Schot kwam ook niet verder dan de eerste bocht, nadat hij in aanraking kwam met Nico Rosberg en Kazuki Nakajima.Niet verwonderlijk dus dat Coulthard flink baalde na afloop van de Grand Prix van Brazilië. ,,Ik wilde na afloop nog wat donuts draaien voor het publiek. Je krijgt er weliswaar een boete voor, maar in de gelegenheid ben ik toch niet gekomen”, liet de Red Bull Racing-coureur na afloop weten.

,,Ik ben er ziek van: zo wil ik mijn Formule 1-carrière niet afsluiten”, vervolgde de Schot. ,,Ik benaderde de eerste bocht voorzichtig, en ik zorgde dat de coureurs in mijn buurt voldoende ruimte hadden. Helaas tikte Nico Rosberg mij in de tweede bocht in de rondte. Nu was dat nog niet zo’n ramp. Het was echter einde verhaal nadat Nakajima mij van voren nog eens raakte.”

Coulthard ziet echter ook nog de positieve dingen in, en blikt nog even terug op zijn carrière. ,,Ik mag niet klagen. Ik heb een goede carrière achter de rug en ik wil iedereen bedanken die er voor mij geweest is”, aldus de Schot. ,,Ik wil iedereen van Red Bull Racing bedanken voor mijn laatste vier jaren in de F1. Ik heb hier een ontzettend leuke tijd gehad. Ik kijk uit naar mijn rol als adviseur binnen het team.”

,,De steun die ik dit weekend van iedereen in de paddock kreeg was overweldigend. Het betekent veel voor mij dat veel mensen naar mij toe kwamen om te zeggen dat ik een mooie carrière heb gehad en dat ze mij het beste wensten voor in de toekomst. Als ik het kan verkroppen dat ik nooit de wereldtitel heb gepakt, dan kan ik terugkijken op een mooie carrière.”

BvdB