Red Bull-rijder David Coulthard is ziedend. Felipe Massa is volgens hem schuldig aan zijn uitvalbeurt. En als de Ferrari-coureur daarvoor niet zijn excuses aanbiedt, dan schopt hij die er wel uit. Massa wilde Coulthard in de 26e ronde inhalen, in een poging terrein goed te maken na zijn spin in de eerste ronde. Maar dat mislukte. De twee raakten elkaar, waardoor de Red Bull van Coulthard zwaar beschadigd raakte en hij de strijd moest staken.

,,Natuurlijk had Felipe de snellere auto en ook had hij wat meer topsnelheid, maar je moet iemand wel voorbij gaan. Zoals hij het deed, kan gewoon niet. Je kan niet zomaar iemand van de baan rammen”, zegt Coulthard na afloop tegenover de Engelse tv-zender ITV.

De Schot vindt dan ook dat Massa de verantwoordelijkheid moet nemen voor het ongeluk. ,,Ik weet dat ik het vorig jaar met Alex Wurz op dezelfde manier fout deed, maar daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden en ik verwacht dat Felipe dat ook doet. Doet hij dat niet, dan schop ik de stront uit die kleine smeerlap!”

Overigens viel Massa ook uit als gevolg van de aanraking met Coulthard. In eerste instantie kon hij zijn weg nog vervolgen, maar vier ronden later moest ook hij opgeven.

PPB