Omdat ze toch in Valencia waren, hebben veel coureurs vorige week een kijkje genomen op het stratencircuit in aanbouw, waar op 24 augustus de Grand Prix van Europa plaatsvindt. Ze reageerden wisselend.Onder andere de rijders van Honda, BMW Sauber, Toro Rosso en Mark Webber en Adrian Sutil maakten tussen het testen door een wandelingetje. ,,Heel mooi en heel veilig”, oordeelde Sebastian Vettel tegenover Motorsport Total. Collega Sutil wist enkele interessante bochten te bespeuren.

Vorige week woensdag werd het circuit na afloop van de derde testdag officieel gepresenteerd aan de teams. Niet alle coureurs waren toen even positief. De veiligheid op de baan riep de nodige vragen op.

Het circuit is ontworpen door Hermann Tilke en wordt gebouwd in het havengebied van de Spaanse stad. Het bevat een recht stuk waar een van de hoogste topsnelheden van het seizoen gehaald moet worden, zo’n 320 kilometer per uur. Het is daarnaast met 5,473 kilometer een behoorlijk lange baan.

Op [xlink formulaunovalencia.com}www.formulaunovalencia.com{xlink] staat een filmpje van een virtuele ronde over de baan.

JK