De Red Bull-bolides blinken dit seizoen vooralsnog niet uit in betrouwbaarheid, maar David Coulthard bekijkt het van de positieve kant. ,,Liever een onbetrouwbare dan een langzame auto.” De Schot is dit seizoen nog niet één race gefinisht en werd in Bahrein zelfs in de kwalificatie achtervolgd door technisch malheur. Daardoor moest hij zich in de race een weg naar voren zien te banen, wat hij ook deed. Maar toen hij eenmaal in de topacht lag, stopte zijn auto er opnieuw mee.

,,Het is pijnlijk om de auto te moeten parkeren, dat zeker. Maar we moeten wel realistisch blijven: ik zet mijn bolide liever aan de kant na een goede race, dan dat ik achteraan hobbel en alsnog uitval. Dat heb ik vorig jaar al genoeg meegemaakt”, vertelt Coulthard in gesprek met onze Engelse medewerker Adam Cooper.

Uiteindelijk zorgde een kapotte aandrijfas voor een vervroegd einde van DC's race, een probleem dat mogelijk gerelateerd was aan zijn problemen met de transmissie tijdens de kwalificatie. ,,We hebben de ophanging laten zitten, maar het was ons toegestaan de versnellingsbak te wisselen. Misschien was er iets beschadigd of zo. Maar uiteindelijk is het nooit goed als er iets stuk gaat.”

De Red Bull-coureur zegt in ieder geval aangenaam verrast te zijn door de huidige snelheid van de RB3, al vormt het team nog geen bedreiging voor de topteams. ,,We waren wel sneller dan Renault, toch de regerend wereldkampioen. Zo snel als zij zijn teruggevallen zijn we naar voren gekomen.”

,,Op de topteams komen we tekort, maar halverwege het seizoen willen we het vierde team zijn. Er komen nog verbeteringen aan en we zijn al beter dan vorig jaar. Winnen is nog wel een stapje te ver, daar heb je ook wat ervaring voor nodig. Wij zijn nog relatief jong en zo nu en dan toch al sneller dan Renault en Toyota, twee grote fabrikanten.”

Over de snelheid van de RB3 gesproken, ontwerper Adrian Newey omschrijft die als bemoedigend. ,,Het frustrerende is dat we uitvielen, maar het goede nieuws is dat we op een zeker moment zevende en achtste lagen”, bekijkt ook de ontwerper het van de positieve kant.

,,We waren sneller dan de auto's om ons heen, en dat waren onder meer Renaults en Toyota's. Maar we hebben altijd gezegd dat de RB3 nog steeds een compleet nieuwe auto is, waarvan we het potentieel nog beter kunnen benutten. Bovendien komen er in Barcelona nieuwe onderdelen.”

AC/KVN