HRT-coureur Pedro de la Rosa bleef in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco op eigen kracht de Marussia van HRT voor. De Spanjaard spreekt van zijn beste kwalificatie van het jaar.

“Het was zelfs de beste ronde die ik ooit in Monaco heb gereden”, zegt De la Rosa. “De auto voelde goed aan. We hebben drie runs gedaan met nieuwe zachte banden, omdat het in Monaco op één snelle ronde aankomt. En dat pakte goed uit.” 

De la Rosa kwam een tiende van een seconde tekort om ook de andere Marussia van Timo Glock voor te blijven. “Maar eerlijk gezegd ben ik erg blij met dit resultaat”, aldus de Spanjaard.

“Een 1 minuut 18 is hier erg goed”, vervolgt De la Rosa. “De timing van de ronde was uitstekend en ik slaagde erin het maximale uit de auto te halen. Ik heb de nodige risico’s genomen. In de laatste sector moest ik bijna mijn ogen dichtknijpen.”

Narain Karthikeyan reed slechts twee runs en noteerde de langzaamste tijd van de dag. Door de crash van Sergio Pérez en de straffen voor Pastor Maldonado hoeft hij echter niet achteraan te beginnen.

“Ik heb een extra set banden ten opzichte van Pedro”, zegt de Indiër. “Daar moet ik het meeste van maken. We zijn het hele weekend aan elkaar gewaagd, dus ik denk dat het een leuke race wordt. Al kan het een loterij worden als het gaat regenen. Maar we moeten voorbereid zijn op iedere kans die we krijgen.”