In de openingsfase kwam het gaspedaal van Pedro de la Rosa een beetje vast te zitten. Het was de opmaat naar een lastige race en de oorzaak van de uiteindelijke uitvalbeurt.

Teamgenoot Narain Karthikeyan eindigde als laatste, op twee ronden achterstand van winnaar Sebastian Vettel. HRT heeft weer een tamelijk roemloos weekend achter de rug. “Het was een zware wedstrijd maar ik startte wel goed”, aldus De la Rosa na afloop. “Helaas had ik vanaf de vijfde ronde een probleem met mijn gaspedaal.”

“Tijdens de start kwam hij al een beetje vast te zitten en dat werd eigenlijk steeds erger. De auto was niet alleen lastig te besturen; het was ook te geveaarlijk om door te racen. Het was een juiste beslissing toen het team mij besloot binnen te halen.”

Karthikeyan pakte meerdere plaatsen bij de start maar moest die weer snel afstaan. “Ik begon met superzacht rubber en haalde een aantal coureurs in. Het was echter niet de juiste keuze want de banden sleten al snel”, aldus de Indiër. “Ik kreeg hierdoor te maken met veel onderstuur. Toen we naar zachte banden overschakelden was de balans weer goed.”

“Onze strategie met één stop was iets te veel van het goede voor de voorbanden maar we moesten het risico nemen. Het positieve is dat ik na twee races weer gefinished ben en dat de Indiase GP er aan komt.”