Reden voor een klein feestje bij HRT. Pedro de la Rosa zat de hele race op de huid van Timo Glock, en wist hem in de slotfase in te halen. De Spanjaard is in zijn nopjes met zijn 21e plaats.

“Ik heb me prima vermaakt”, aldus de veteraan. “Alles ging goed. We zaten in een goed ritme en de banden waren prima. Ik ben echter vooral blij met mijn gevechten op het circuit. Ik zat Glock de hele race op de huid en haalde in de slotfase hem in op een plaats waar hij het niet verwachtte. Zijn banden waren helemaal op.”

“Ik ben heel blij omdat dit de eerste keer is dat we een Marussia op het circuit hebben verslagen en hebben ingehaald. Het was geen gemakkelijke race omdat er al vroeg met blauwe vlaggen werd gezwaaid. Dat is altijd een domper: vanaf dan weet je dat er nog veel meer gaan volgen. Je probeert de snelle auto’s niet in de weg te zitten en tegelijkertijd  moet je snel blijven racen en mogen je banden niet vies worden. Dat is ons vandaag gelukt. Hopelijk kunnen we ons in Hongarije verder verbeteren.”

Narain Karthikeyan was de drager van de rode lantaarn. “Dit was een goede race omdat we voor het eerst met onze naaste concurrent vochten vanaf de eerste tot laatste ronde. Dit is daarom onze beste race van het seizoen. Ik verloor in de slotfase teveel tijd door de blauwe vlaggen, maar ik eindigde niet ver achter Pedro en Glock”, aldus Karthikeyan, die drie tienden achter Glock eindigde.

“Onze snelheid en ritme was goed en het beste hiervan is, is dat het ons lukte zonder verbeteringen aan de auto. We hebben dus absoluut mogelijkheden.”