Toen ik vandaag even na 14.00 uur landde op Schiphol, na een geweldig weekend in Jerez en 9 uurtjes thuis, zette ik mijn telefoon aan. Normaal springt er dan een welkomst-sms aan van de provider. Nu had ik meteen 5 berichten.Van de persdienst van RTL tot en met de Nieuwe Revu. Ook RTL boulevard wilde me 'zsm' spreken in verband met Max Mosley. Ik had geen weet wat de Engelse krant News of the World had geschreven want ik was vanaf 08.30 uur al en route.

Na even wat rondbellen wist ik het verhaal, althans het vermeende verhaal. Het gewraakte filmpje was op dat moment al niet meer te downloaden (mijn interesse daarin was puur zakelijk uiteraard) en dus moest ik het doen met wat vage foto's. Meteen bij de eerste aanblik had ik mijn twijfels of de man op de foto's wel Max Mosley was.

Hij droeg op alle foto's (die ik gezien heb) een overhemd. Niet de standaard uitrusting die je mag verwachten in een sm-omgeving. Het andere voordeel van een overhemd is, dat het een kraag heeft en je dus via photoshop er makkelijker een ander hoofd op zou kunnen plaatsen.

Eigenlijk ben ik dan el een stap te ver. Ik zit dan redenen te zoeken waarom het verhaal niet waar zou zijn. Het verhaal zou er namelijk helemaal niet moeten zijn. Wat Max Mosley doet als hij niet in functie is als president is namelijk zijn zaak. Dat heet privé, en dat moet vooral privé blijven. Gaat hij in zijn blote pierlala op de Tower Bridge staan dansen ten overstaan van het volk, prima!

Nu is er zomaar iets op het net gegooid en in de krant gezet dat ik eigenlijk helemaal niet wil weten, en niet zou hoeven weten. Het gaat ons feitelijk niet aan en mag al helemaal geen gevolgen hebben voor zijn positie. Als deze zaak gaat over goed en fout is het enige foute dat iemand een privézaak openbaar gemaakt heeft. Het feit dat de lijn tussen privé en zakelijk anno 2008 aan het verdwijnen is, dat is pas echt zorgelijk, niet of iemand in zijn blote kanarie in de takels hangt.

Wat ik in Jerez deed het weekend? Dat gaat niemand ene mallemoer aan!

Groeten,

Olav