Nadat hij eerder deze maand al met overmacht het Formule Renault 2.0 Alps-kampioenschap op zijn naam schreef, prijkt er vanaf dit weekend een tweede titel in de eenzitters op het palmares van Nyck de Vries. Op het circuit van Paul Ricard reed hij naar de kroon in de Formule Renault Europcup.

Net als in het weekend waarin De Vries zijn Alps-titel pakte, reed hij ook op Paul Ricard in beide races vanaf de pole position naar de overwinning. Voorafgaand aan de tweede race op zondag was De Vries nog niet zeker van het kampioenschap, maar toen in de tweede ronde zijn directe rivaal Dennis Olsen uit de race crashte, kon er eigenlijk weinig meer misgaan. De Vries consolideerde zijn leidende positie, en finishte de race met bijna tien seconden voorsprong op nummer twee Aurélien Panis.

De jonge Fries blijft ondanks zijn knappe prestatie kritisch: “Het zag er misschien van de buitenkant uit als een perfect weekend, maar ik was nog niet helemaal tevreden met hoe ik reed.” De kersverse kampioen gaat verder: “Toen ik zag dat Olsen eruit lag, veranderde dat niet veel, want het doel was om de race te winnen. De rest is mooi meegenomen. Het werd ook eens tijd dat ik de titel pakte, het was nu al mijn derde seizoen in de Eurocup!”

De Vries’ titel volgt op een seizoen waarin de jonge coureur zeer constant reed. In de twaalf tot nu toe verreden races, eindigde De Vries acht keer op het podium, en scheurde hij vier keer naar de zege toe. Omdat de rest van het veld een stuk minder constant was, is de Nederlander met een voorsprong van 88 punten in de resterende twee races niet meer te achterhalen.

In januari 2010 deed De Vries voor het eerst internationaal van zich spreken, toen hij op 14-jarige leeftijd door McLaren werd vastgelegd in hun talentenprogramma. In datzelfde veroverde hij de wereldtitel in het KF1-kampioenschap, de koningsklasse van de kartsport. Een jaar later herhaalde hij die prestatie. Sinds 2012 komt De Vries uit in de Formule Renault 2.0, en nu hij in die klasse zijn eerste twee titels te pakken heeft, richt hij zijn blik omhoog: “De logische vervolgstap voor volgend jaar is de Formule Renault 3.5. Hopelijk gaat dat lukken!”