Formule 1 biedt ter gelegenheid van het begin van de zomer extra veel leesplezier. Niet alleen is het reguliere nummer extra dik met alles over de glitter en glamour van Monaco, daarnaast is ook de zomerspecial verschenen. Deze staat dit jaar in het teken van Ferrari met portretten van de meest opvallende coureurs, maar ook de minder bekende Ferrari-rijders komen aan bod. Kijk dus snel in je brievenbus of de winkel voor 180 pagina’s leesvoer, en natuurlijk prachtig beeldmateriaal, over de Formule 1.

In nummer 7 van Formule 1 lees je onder meer:

Mager resultaat
Adrian Sutil had zich zijn overstap naar Sauber vast anders voorgesteld. De auto is niet vooruit te branden, hijzelf staat op een strikt dieet en Force India – het team waarvoor hij zijn hele carrière racete – heeft al het podium gehaald. Toch raakt hij niet gefrustreerd. “Onze tijd komt nog wel.”

Koude oorlog
In de aanloop naar de Grand Prix van Monaco lopen de gemoederen tussen Mercedes-teamgenoten Lewis Hamilton en Nico Rosberg hoog op. De Duitser wint het kroonjuweel van de Formule 1 en plots staan de verhoudingen met zijn jarenlange vriend op scherp.

Zo cool als Lewis Hamilton in 29 stappen
Dat Lewis Hamilton snel is wisten we allang. Wie nog twijfelde is na deze voortreffelijke seizoenstart ook overtuigd. Maar hij is nóg ergens heel goed in. Namelijk cool zijn. Lewis Hamilton is veruit de coolste gast in de Formule 1-paddock. Hoe doet-ie dat? Lees en leer.

Vrolijke vrouwenhandel
In Monaco barst het altijd van de mooie meiden. Op de boot van Vijay Mallya, in de paddock, op de grid. Maar denk nou niet dat die daar bij toeval beland zijn. De Nederlandse Nathalie Jansen is het brein dat schuilgaat achter al dat moois. “Ik ben een bevoorrecht mens.”

Feest van erkenning
Ook in tijden van economische tegenslag wordt in Monaco geen armoe geleden. Maar in 2006, als het geld nog tegen de kaden van het prinsdom klotst, is Monaco het summum van decadentie. Herinneringen aan een feest van één van de rijkste en impopulairste teambazen ooit.

 

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/