McLaren-teambaas Ron Dennis zegt dat de voorbereidingen van aanstaand debutant Lewis Hamilton volgens plan verlopen. ,,Lewis is er klaar voor.”De jonge Britse coureur kreeg eind september te horen dat hij was aangesteld als racecoureur en sindsdien doet McLaren er alles aan om Hamilton klaar te stomen voor zijn debuut. Dat gaat niet bepaald zonder slag of stoot, getuige de hoge verwachtingen in Engeland.

Als hij tijdens de wintertests een kwalificatierun simuleert en dus een snelle tijd neerzet, wordt er meteen groots uitgepakt en worden de verwachtingen nog verder opgeschroefd. Dennis maakt zich echter geen zorgen: ,,We werken inmiddels meer dan tien jaar samen, Lewis is er klaar voor”, vertelt hij in gesprek met FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper.

,,Velen zouden verwachten dat hij beter bij een kleiner team in kan stappen, zodat er niet zoveel van hem wordt verwacht. Maar hij houdt zich goed en wij als team gooien hem niet zomaar in het diepe. We staan hem bij, brengen hem op snelheid, zorgen ervoor dat hij het fysiek aankan en leren hem de regels. Lewis weet dingen over Formule 1-auto's waar andere coureurs amper het bestaan vanaf weten.”

,,Hij is misschien niet de meest ervaren coureur als het seizoen start in Melbourne”, vervolgt Dennis, ,,maar qua kennis zal hij hoger scoren dan menig ander coureur. Bovendien zal hij superfit zijn.”

Dat de 22-jarige coureur op schema ligt, zegt de McLaren-teambaas niet zomaar. ,,Dat is af te leiden uit de tests, ook al ging hij er in slechte weersomstandigheden hard af in Valencia. Maar vervolgens was hij op de vrijdag dat hij weer testte meteen de snelste. Ook zijn lange runs waren meer dan goed.”