Er is niets aan de hand bij McLaren. Alleen heeft teambaas Ron Dennis het er wel erg druk mee om te benadrukken dat er niets aan de hand is. Zo ook in Turkije. ,,Onze coureurs hebben geen problemen met elkaar.” Na de Grand Prix van Hongarije, en met name de gebeurtenissen in de kwalificatie, was er sprake van onrust bij McLaren, maar na een constructieve gesprekken is de kou uit de lucht. De teamleiding heeft eerst afzonderlijk met beide coureurs gesproken, daarna zaten Fernando Alonso en Lewis Hamilton gezamenlijk rond de tafel.

,,We runnen ons team op een bepaalde manier en we verwachten van ieder teamlid een zekere houding”, vertelde Dennis tegenover journalisten in Turkije. ,,Ze (Alonso en Hamilton, red.) hebben elkaar gesproken, begrijpen elkaar en communiceren gewoon. Geen van beiden heeft een probleem met zijn teammaat.”

Volgens Dennis toont de hele nasleep van Hongarije aan dat het team ook gewoon fouten maakt. ,,We starten discussies als deze altijd met het erkennen van onze tekortkomingen. Misschien zelfs wel om te demonstreren dat we inderdaad fouten maken.”

,,In zo'n complexe sport als de Formule 1 is het onvermijdelijk dat er fouten gemaakt worden, maar ik denk dat we goed herstellen van wat er is gebeurd. En de coureurs accepteren ook dat zij maar mensen zijn.”

Dennis voegt daar aan toe dat hij hoopt dat een herhaling uitblijft en dat hij zich vooral wil richten op de komende Grand Prix.

KVN