Lewis Hamilton heeft zich in Brazilië gekroond tot kampioen en over de manier waarop kan een boek geschreven worden. Teambaas Ron Dennis kent de rode draad van het verhaal al: namelijk dat zijn coureur de titel dubbel en dwars verdient.Pas in de laatste bocht verzekerde Hamilton zich van de titel door Timo Glock in te halen en in extremis toch nog de vijfde plaats voor zich op te eisen. Genoeg om rivaal Felipe Massa een puntje voor te blijven.

De 23-jarige Hamilton slaagt erin de titel te winnen na pas zijn tweede poging en gaat als jongste wereldkampioen ooit de boeken in. Tot vreugde van Dennis, die voor het eerst sinds 1999 weer eens kampioen wordt.

,,We zijn hartstikke blij voor het team en natuurlijk ook voor Lewis zelf. Hij is zo onwijs speciaal. Hij heeft niet alleen de titel gewonnen, maar ook nog eens als jongste coureur ooit”, zegt de teambaas voor de camera’s van ITV. ,,Lewis heeft deze titel volledig verdiend.”

McLaren was zo vastberaden de titel te winnen dat het koos voor een uiterst voorzichtige benadering van de race. Hamilton lag een groot gedeelte vierde of vijfde; genoeg voor de titel. Toen het begon te regenen en Hamilton werd ingehaald door Sebastian Vettel leek het nog even mis te gaan, maar uiteindelijk kwam alles goed.

,,Het was een heel moeilijke race”, geeft Dennis toe. ,,De Ferrari’s en Alonso reden van ons weg en dat vonden we prima, maar toen begon het nog even te regenen met alle gevolgen van dien. Wie had kunnen verzinnen dat Glock op slicks zou doorrijden? We keken maar naar de tijden: vechten we met Vettel of met Glock, wat gaat er gebeuren? Sjonge, wat een finale!”

KVN