Ron Dennis ontkent een soort van ruil van Fernando Alonso en Heikki Kovalainen tussen McLaren en Renault. De McLaren-teambaas reageert daarmee op uitlatingen van Flavio Briatore, die dit suggereerde. Het opperhoofd van Renault zou in een nog te verschijnen interview met een toonaangevende Italiaanse krant hebben gezegd dat hij Kovalainen aan McLaren heeft ‘gegeven’ om zo Alonso terug te krijgen.

,,Dat is niet waar”, zegt Dennis desgevraagd in gesprek met onze Engelse medewerker Adam Cooper. ,,Hij (Briatore, red.) kan zeggen wat hij wil, maar het is niet waar. Wat wel klopt is dat Kovalainen een eigen management heeft en wij daarmee onderhandeld hebben.”

,,Bovendien hebben wij stapsgewijs gewerkt, dus het één heeft niets met het ander te maken. Als eerste hebben natuurlijk Norbert Haug, ikzelf en Martin Whitmarsh met het management van Fernando onderhandeld. Daar zijn we na moeilijke gesprekken uitgekomen.”

,,Dat hebben we eerst volledig afgehandeld voordat we zijn gaan kijken naar coureurs op de markt die hem zouden kunnen gaan opvolgen”, aldus Dennis.

Alonso en McLaren gingen eind vorig jaar uit elkaar, na een seizoen met een op z’n zachtst gezegd moeizame samenwerking. Kort daarna maakte hij zijn terugkeer bij Renault bekend en werd ook duidelijk dat Kovalainen het vacant gekomen stoeltje bij McLaren ging opvullen.

AC/PPB