Dat McLaren geen van haar coureurs voortrekt heeft in 2007 tot de nodige problemen geleid, maar teambaas Ron Dennis is niet van plan het roer om te gooien. ,,We blijven onze coureurs gelijk behandelen.” McLaren had over het gehele seizoen gezien misschien wel de snelste auto en zeker halverwege het jaar bestond er geen twijfel over dat McLaren de kampioen zou leveren, maar alsnog ging het mis. Vooral door interne problemen.

Fernando Alonso kreeg niet de door hem gewenste nummer één-positie en toen Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie in Hongarije ook nog eens teamorders aan zijn laars lapte, was de eenheid binnen het team, die toch al ver te zoeken was, helemaal verdwenen.

Desondanks is Dennis niet van plan de werkwijze binnen McLaren te veranderen. ,,We hebben onze coureurs altijd gelijkwaardig behandeld en het is onze intentie om dat te blijven doen”, zegt hij in gesprek met Formula1.com, de officiële Formule 1-website.

,,Zowel Heikki als Lewis heeft laten weten zich in dat beleid te kunnen vinden, dus ik verwacht geen problemen op dat vlak”, vervolgt de teambaas.

Misschien dat McLaren beter af is met een systeem dat Ferrari in het tijdperk-Schumacher toepaste. Michael Schumacher was de duidelijke kopman, Eddie Irvine, Rubens Barrichello en Felipe Massa steunden hem waar nodig. De Britse renstal ziet dat anders.

Dennis: ,,Wij kijken anders tegen de zaak aan. We hebben Heikki niet aangetrokken zodat hij Lewis in die zin tot het uiterste kan drijven. Binnen McLaren vonden we dat hij het afgelopen seizoen goed heeft gedaan en hij laat een prima indruk op ons achter."

,,Hij is een goede jongen, een harde werker. En getalenteerd natuurlijk. We denken dat hij een goed seizoen kan draaien.“

KVN