Ron Dennis zou graag met Ferrari rond de tafel willen zitten om een einde te maken aan de storm die Stepneygate heet. Dennis komt hiermee nadat beide teams elkaar afgelopen week opnieuw in de haren vlogen.De McLaren-teambaas heeft vanaf het moment dat de zaak begon te spelen altijd ontkend dat McLaren iets fout heeft gedaan en tijdens gesprekken met journalisten in Boedapest herhaalde hij die boodschap nog maar eens.

Volgens Dennis heeft zijn renstal 'er alles aan gedaan om openheid van zaken te geven en geprobeerd nauwkeurig uit te leggen wat het team heeft gedaan en hoe het met de situatie is omgegaan'.

In gesprek met Italiaanse journalisten bood hij daarop aan in een goed gesprek met Ferrari de kou uit de lucht te willen halen. En dat terwijl hij vorige week in een open brief nog flink uithaalde naar de Scuderia.

Dennis beschuldigde zijn Italiaanse rivalen onder meer van misleiding en het rijden met een illegale auto in de Grand Prix van Australië en nam het op voor Nigel Stepney, die hij aanwees als klokkenluider. ,,In plaats van zulke mensen het leven zuur te maken, moet je ze aanmoedigen.”

Daarop ontkende Stepney weer de informatie over Ferrari's bodemplaat te hebben doorgespeeld naar McLaren.

,,Ik had liever gehad dat hij vier maanden geleden met dit voorstel was gekomen”, merkte Jean Todt cynisch op tegenover Sky Italia nadat hij hoorde van Dennis' voorstel. ,,Dan hadden we een heleboel problemen kunnen voorkomen en was de sport veel minder schade toegebracht.”

Waarna Dennis nog maar eens herhaalde dat er een individu (Mike Coughlan) van McLaren op eigen houtje opereerde en dat hij alle vertrouwen heeft in een goede afloop van het hoger beroep.

KVN