Ferrari is ook na de regelwijzigingen nog geen geduchte titelkandidaat en dan is het haast vanzelfsprekend dat president Luca di Montezemolo zich gaat roeren. Zo geschiedde het ook: afgelopen woensdag had hij spoedberaad met Bernie Ecclestone.

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft geen goed woord over het geluid, of het gebrek daaraan, van de nieuwe turbomotoren in de Formule 1. Autosport heeft begrepen dat de Italiaan daarom woensdag het vliegtuig richting Londen heeft genomen voor spoedberaad met de beheerder van F1’s commerciële rechten, Bernie Ecclestone. Hij wil inventariseren wat er gedaan moet worden om de huidige situatie te verbeteren.

Ecclestone en Di Montezemolo zouden het erover eens zijn dat de eerste twee races niet zo spectaculair waren als gehoopt. Beide races werden immers een prooi voor Mercedes, dat vooralsnog een paar maatjes te groot lijkt te zijn voor de concurrentie. Di Montezemolo zou de huidige Formule 1 maar een ‘wedstrijdje duurzaamheid’ vinden, waarin coureurs niet tot het uiterste kunnen gaan omdat ze niet onbeperkt brandstof kunnen gebruiken.

De Ferrari-topman wil in Bahrein samen met Ecclestone in gesprek gaan met FIA-president Jean Todt. Doel hiervan is om te kijken hoe de huidige Formule 1 verbeterd kan worden, zonder hybridetechnologieën die inmiddels op de bolides zitten links te laten liggen. Regelwijzigingen met betrekking tot de hoeveelheid brandstof die gebruikt kan worden of minder strenge restricties voor de huidige motoren zouden wellicht al kunnen volstaan.