Ferrari-president heeft nog maar eens aangegeven dat Felipe Massa ook in 2012 gewoon voor Ferrari zal rijden: “We gaan ons rijders-duo niet veranderen”, benadrukt de topman van het Italiaanse autoconcern.

De positie van Massa staat eigenlijk al twee jaar lang onder druk, aangezien hij in 2010 tegenviel en ook dit jaar nog geen uitzonderlijke prestaties heeft weten neer te zetten.

Vergeleken met teamgenoot Fernando Alonso kan Massa bovendein geen goede cijfers overleggen: Massa eindigde vorig jaar namelijk als zesde in het WK met een score van 144 punten, terwijl Alonso met 252 punten achter zijn naam vice-kampioen werd.

Ook dit seizoen legt Massa het ruimschoots af tegen zijn Spaanse teamgenoot, die tot op heden meer dan twee keer zoveel punten heeft gescoord en op 112 staat, terwijl Massa daar slechts 52 punten tegenover zet.

Dat er geruchten de ronde doen over een voortijdig vertrek van Massa is dan ook niet verwonderlijk. De Braziliaan heeft weliswaar een contract dat hem ook voor 2012 nog aan Ferrari bindt, maar een absolute garantie biedt dat natuurlijk niet.

Namen van opvolgers zingen al rond, en met name Mark Webber en Jenson Button lijken in aanmerking te komen om Massa eventueel op te volgen, maar de Braziliaan krijgt nu dus steun van zijn hoogste baas: “Dit is niet de tijd voor geruchten”, stelt Di Montezemolo tegenover Sky Italia. “We gaan volgend jaar gewoon verder met Alonso en Massa.”

“Alonso en Massa brengen namelijk altijd iets meer dan andere coureurs”, verklaart de Italiaan. “Alonso is echt een super coureur en Massa komt ook weer terug op zijn oude niveau. Onze ietwat teleurstellende resultaten zijn echt niet aan deze jongens te wijten, en na de race in Silverstone hebben we er toch weer meer vertrouwen in dat dit seizoen nog goed kan aflopen.”