Felipe Massa heeft na twee races nog geen punt gescoord, vooral door eigen fouten, maar hij hoeft niet te vrezen voor zijn stoeltje. Dat zegt Ferrari-baas Luca di Montezemolo. Hij neemt het voor hem op.Massa's slechte seizoenstart is reden voor veel speculatie. Fernando Alonso en Sebastian Vettel worden al openlijk gelinkt aan Ferrari. Een gerucht dat Alonso zelfs 'logisch' noemt. Di Montezemolo vindt het echter helemaal niet zo logisch.

,,Felipe staat absoluut niet onder druk. Sterker nog, Ferrari beschikt over het sterkste rijdersduo ter wereld”, stelt de Ferrari-baas in de Gazzetta dello Sport. ,,Ik verwacht een prima race van Felipe in Bahrein. Net als zijn kwalificatie in Maleisië.”

Omdat Massa in Maleisië uit de race spinde mag hij het Grand Prix-weekend in Bahrein beginnen met een verse motor, maar Ferrari weet nog niet of het van die optie gebruikt maakt. Zoveel kilometers had Massa's motor nog niet gemaakt.

,,Zoals het er nu voorstaat start Felipe met dezelfde motor als waarmee hij racete in Maleisië. Al houden we de optie om te wisselen altijd achter de hand. We blijven de betrouwbaarheid goed in de gaten houden. Zeker als het om de motor gaat”, verduidelijkt technisch-directeur Aldo Costa.

KVN