Paul di Resta mag zich BP Ultimate Master of Formula 3 van 2006 noemen. De Schot treedt hiermee in de voetsporen van landgenoot David Coulthard, die in 1991 de eerste editie (van de toen nog Marlboro Masters) op zijn naam schreef.

Meteen bij de start maakt Di Resta het verschil. ,,Zoals altijd is de start hier cruciaal. Ik kwam goed weg en pakte Giedo. Daarmee legde ik een sterke fundering voor het vervolg van de race.” Weglopen van zijn achtervolgers, Sebastien Buemi en Giedo van der Garde kan hij echter niet.

Nadat de Nederlander Buemi opzij zet, heeft de Schot er zelfs nog aan hele kluif aan om de leiding vast te houden. ,,Giedo kwam erg dichtbij op de rechte stukken. Niet zozeer door een verschil in de afstelling, maar ik had wat problemen met de auto.”

,,En mijn Kumho-banden waren ook niet optimaal. D’r lag zand op de baan. Ik wist dat dit kon gebeuren omdat je hier in de duinen zit, maar zo erg had ik het niet verwacht. Daardoor sleten mijn banden erg snel”, vertelt hij in gesprek met FORMULE 1 RaceReport.

Door deze zege krijgt het seizoen van de 20-jarige Schot steeds meer glans. ,,Dit jaar staan er voor mij drie belangrijke dingen op het programma. De Euroseries, waarin ik aan de leiding sta (met vijftien punten voorsprong, red.). Verder zijn er de Masters en de race in Macau. De zege op Zandvoort heb ik nu binnen, staat alvast mooi op mijn cv. Want de Masters winnen, dat betekent echt wel wat.”

En als het aan hem ligt, blijft het daar niet bij. ,,There are good things to come.”

KVN