Voor Ferrari heeft de standaard-ECU nog steeds een aantal geheimen. Dat zegt teambaas Stefano Domenicali. Volgens de Italiaan heeft de boordcomputer wel degelijk een rol gespeeld bij de recente uitvalbeurten.Terwijl Ferrari in de wintertests de wind in de rug had, ging het in Australië toch mis. En goed ook. Zowel de bolide van Kimi Raikkonen als die van Felipe Massa viel verschillende keren stil. De race daarna in Maleisië ging het wel al beter.

Feit is dat ook Force India en Scuderia Toro Rosso, beide teams maken gebruik van klantenmotoren van Ferrari, eveneens problemen kenden. Terwijl de Italiaanse krachtbronnen vorig seizoen gewoon goed hun werk deden.

Volgens Domenicali heeft de introductie van de standaard-ECU, een boordcomputer gebouwd door McLaren Electronic Systems, hiermee te maken.

,,In Melbourne zijn we tegen verschillende problemen aangelopen, maar niet omdat we slecht waren voorbereid”, zegt hij tegen Formula1.com, de officiële Formule 1-website. ,,Alle teams moeten nog wennen aan de standaard-ECU.”

,,Er zijn nog steeds geheimen die we moeten onthullen. Vooral als het gaat om het effect dat de werking van de standaard-ECU heeft op de algehele werkzaamheid van de auto”, vervolgt Domenicali.

KVN