Wie denkt dat met de bezuinigingsmaatregelen van de FIA de rust is teruggekeerd in de paddock, moet eens met Stefano Domenicali gaan praten. Volgens de Ferrari-teambaas is dit nog maar het begin en zijn de coureurs het volgende slachtoffer.,,Ik denk dat er in de komende maanden een grote revolutie plaatsvindt, ook als het om de coureurs gaat”, vertelt Domenicali aan Autosprint. De Italiaan verwacht dat de enorme bedragen die coureurs soms opstrijken niet ongeschonden blijven in de poging van de Formule 1 om zich aan de economische situatie aan te passen.

,,In het huidige klimaat hebben de grote teams niet meer de mogelijkheid om bepaalde geldbedragen die sommige coureurs nu krijgen uit te keren. Daar moet over gesproken worden.”

Volgens Domenicali kan dat zelfs zo ver gaan dat net getekende contracten – zoals met zijn ‘eigen’ Kimi Raikkonen – gewijzigd moeten worden. ,,Alles kan gewijzigd worden in het leven”, reageert hij.

De teambaas is zich bewust van de verplichtingen die contracten met zich meebrengen, maar volgens hem gaat het om de wil om iets te veranderen. En bovendien: ,,Ik ben ervan overtuigd dat dit binnenkort bij alle teams en met iedere coureur besproken gaat worden.”

JK