Ferrari gaat de problemen waar het in Australië tegenaan is gelopen rustig en methodisch oplossen. Die belofte doet teambaas Stefano Domenicali, die een zware vuurdoop beleefde. ,,Emoties tellen even niet.”Ferrari was Ferrari niet tijdens de Grand Prix van Australië. De auto's gingen kapot, de coureurs maakten fouten en eigenlijk deugde er maar weinig van. Problemen te over dus, maar het is vooral zaak niet in paniek te raken, meent Domenicali.

,,Het was zwaar en liep voor geen meter. Toch moeten we hier niet te emotioneel op reageren, dat is nergens goed voor”, zegt de Italiaan. ,,Beide motoren hadden een probleem en dat is nu onze eerste zorg. Er moet een oplossing komen.”

Of dat op tijd lukt voor de race in Maleisië, vrijdag worden alweer de vrije trainingen verreden, is nog onduidelijk, maar Domenicali denkt wel te weten dat het pakket waarover Ferrari beschikt snel is. Alleen moeten er dan geen fouten gemaakt worden.

Domenicali: ,,Het potentieel is er, dat hebben de momenten dat we vrij baan hadden aangetoond. Nu moeten we onszelf in de positie manoeuvreren dat we er ook wat mee kunnen. Alleen mag het team dan niet ondermaats presteren, zoals dit weekend gebeurde. We moeten de mouwen opstropen.”

De Ferrari-teambaas geeft toe dat de vele problemen het team hebben verrast. ,,Juist omdat we zoveel kilometers hebben gemaakt afgelopen winter begonnen we vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen. Daarom is het ook zaak te achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

KVN