Ferrari-teambaas Stefano Domenicali twijfelt er niet aan dat Felipe Massa het vertrouwen dat Ferrari in hem heeft gesteld door zijn contract te verlengen, gaat terugbetalen.

Ferrari maakte eerder deze middag bekend dat Massa ook in 2013 voor het team zal uitkomen, waarmee hij volgend jaar aan zijn achtste seizoen als racecoureur van de Scuderia begint.

De toekomst van Massa bij Ferrari stond eerder dit jaar nog flink op de tocht vanwege zijn tegenvallende prestaties, maar op de website van het team laat Domenicali optekenen dat de Braziliaan erin is geslaagd om Ferrari er in de tweede seizoenshelft van te overtuigen toch met hem door te gaan: “Hij heeft met name in de laatste paar races namelijk laten zien nog steeds competitief te kunnen zijn.”

“Dat is ook precies wat we verwachten van een Ferrari-coureur”, benadrukt Domenicali, die tevens laat weten ‘gelukkig te zijn dat we onze langlopende relatie met Felipe met nog een jaar kunnen verlengen’.

“Felipe maakt namelijk al meer dan tien jaar deel uit van de Ferrari-familie”, zegt de teambaas over de coureur die ook een aantal jaar als testrijder voor het Italiaanse team actief is geweest. “Wij hebben Felipe bovendien altijd gesteund en zijn ook achter hem blijven staan op de momenten dat hij het zwaar had.”

“Door zijn contract te verlengen, laten we nu wederom zien dat we veel vertrouwen in Felipe hebben, en we zijn er zeker van dat hij op zijn beurt weet hoe hij dat vertrouwen op de beste manier kan terugbetalen.”

Massa laat in reactie hierop weten dat hij het vertrouwen wil terugbetalen door er ‘alles aan te gaan doen om ervoor te zorgen dat Ferrari er de komende jaren in slaagt haar doelen te bereiken’.

Massa geeft daarbij ook, zoals te verwachten valt, nog aan zeer gelukkig te zijn met zijn contractverlenging. “Ik ben heel erg blij met deze nieuwe overeenkomst”, laat de 31-jarige coureur optekenen. “Ferrari is mijn ‘race-familie’ en gedurende mijn gehele carrière in de Formule 1 heb ik altijd met Ferrari-motoren gereden, dus ik kan het me ook niets eens voorstellen hoe het zou zijn een bolide te besturen waar geen Ferrari-motor achterin ligt”, grapt de coureur die ook drie seizoenen voor Sauber – Ferrari gereden heeft.

Op een serieuzere noot neemt Massa tot slot nog de tijd om teambaas Domenicali en Ferrari-president Luca di Montezemolo te bedanken voor hun vertrouwen in zijn kwaliteiten. “Ze zijn namelijk altijd in mij blijven geloven en hebben me, ook in moeilijke periodes, altijd gesteund”, besluit hij.